Ето и нужните продукти:
200мл.прясно мляко
1пакетче суха мая
1ч.л.захар
1яйце
50гр.разтопено масло
1ч.л.сол
370гр.брашно
За плънката:
250гр.настърган кашкавал
100гр.меко масло
За намазване:
1яйце
Начин на приготвяне:
Към леко затопленото мляко добавяме маята,1ч.л.захар и 1с.л.от брашното,и оставяме да шупне.
В пресятото брашно прибавяме яйцето,солта,маслото и шупналата мая.Замесваме меко тесто,като поръсваме плота леко с брашно.Слагаме тестото в купа,покриваме с капак и оставяме да втаса във фурната на 50 градуса.
Настъргваме кашкавала на едрото на рендето,а маслото оставяме на топло.
Приготвяме иенска тавичка с диаметър 22см.за печене,която намазваме с малко масло и поръсваме с галета.
Втасалото тесто разделяме на 7 топки,като всяка разточваме върху набрашнен плот,на тънка кора с размера на тавичката.
Редим първата кора,мажем с мекото масло и поръсваме с кашкавал.
Изваждаме,намазваме с разбит жълтък и печем на 180градуса до готовност.
Още топла,топла.
А сега малко като си почина питката.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар