Продукти:
3 броя патладжан
сол
царевично брашно (или обикновено)
олио за пържене
1/2 кофичка кисело мляко-с висок процент
2 супени лъжици майонеза
2 скилидки чесън
пресен копър
сол
Нарязваме патладжана,посоляваме и го оставяме настрана за 30минути да се отдели горчивия му сок.Отцеждаме го добре и овалваме в царевично брашно.Отново го оставяме настрани,да засъхне брашното по него,след което пържим на силен огън в малко олио.Патладжана е като гъба и ако олиото е много,ще се напои и ще стане мазен.
За соса:
Смесваме киселото мляко с майонезата.Подправяме с пресен копър,сол и двете скилидки счукан чесън.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар