Кьопоолуто освен вкусна разядка,която можем да си намажем върху филийка,чудесно се комбинира и с пържена или печена риба.
4 броя изпечен и избелен патладжан или 2 бурканчета
1 майонеза-трапезна-200гр.
2 скилидки чесън
орехи-смлени на ситно
пресен магданоз
сол ма вкус
1 супена лъжица "Шарлан"
пресен копър
Начин на приготвяне:
В плитък и широк съд,поставяме патладжана и го намачкваме с помощта на вилица (не използвам пасатор,защото се променя консистенцията).
Добавяме майонезата,счукания чесън,орехите и магданоза.Разбъркваме хубаво с лъжица и подправяме със сол според вкуса си.
Насипваме кьопоолуто в чиния и с малка лъжичка оформяме спирала.Поливаме на тънка струйка от шарлана* и поръсваме с копър.
*Шарланът е студено пресовано слънчогледово масло,с много приятен вкус и изключителен аромат.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар