Баницата е много хубава и има вкус на домашно точена. Мека, ароматна и най-важното не е мазна. Приготвя се изключително лесно и бързо.
Продукти:
1 пакет Одрински кори - 500гр. - (в пакета са 8 броя кори)
1 кисело мляко - 400гр.
1 бакпулвер - 10гр.
4 яйца
3 супени лъжици брашно
щипка сол
сирене
олио
Начин на приготвяне:
В купа смесваме киселото мляко с бакпулвера и оставяме да шупне леко. Добавяме яйцата и брашното смесено с щипка сол, и разбиваме сместа с телена бъркалка.
Включваме фурната да загрява на 160°C с горен и долен нагревател + вентилатор.
Покриваме тавичката, в която ще печем баницата с хартия и леко можем да я намажем с олио - това разбира се не е задължително.
Работим бързо с корите, като първо слагаме натрошеното сирене, а после слагаме от сместа, защото корите бързо се навлажняват и няма да можем след като ги завием, да ги пренесем в тавичката.
По средата поръсваме с сирене.
Отгоре слагаме няколко лъжици от сместа.
Загръщаме лявата част до средата на кората.
Веднага нареждаме в тавичката. По същия начин работим и с останалите 7 кори.
Поливаме рулата с останалата част от сместа и поръсваме леко с олио - по няколко капки на баничка.
Печем до хубав загар. Изваждаме баницата, напръскваме я много леко със студена вода и покриваме с кърпа за 5 минути да се задуши.
Пригответе си тази баничка и си я хапнете топла, топла.
Добър апетит!
Превъзходна!
ОтговорИзтриване