събота, 30 юли 2016 г.

БАНИЦА С ОДРИНСКИ КОРИ




Баницата е много хубава и има вкус на домашно точена.Мека,ароматна и най-важното не е мазна.Приготвя се изключително лесно и бързо.


Продукти:
1 пакет Одрински кори-500гр. - (в пакета са 8 броя кори)
1 кисело мляко-400гр.
1 бакпулвер-10гр.
4 яйца
3 супени лъжици брашно
щипка сол

8 парченца сирене-6см./6см.
олио 


Начин на приготвяне:
В купа смесваме киселото мляко с бакпулвера и оставяме да шупне леко.Добавяме яйцата и брашното смесено с щипка сол, и  разбиваме сместа с телена бъркалка.

Включваме фурната да загрява на 160градуса.Аз използвам програмата за торта-горен и долен нагревател+вентилатор.

Покриваме тавичката,в която ще печем баницата с хартия и леко можем да я намажем с олио-това разбира се не е задължително.
Работим бързо с корите,като първо слагаме натрошеното сирене,а после слагаме от сместа,защото корите бързо се навлажняват и няма да можем след като ги завием,да ги пренесем в тавичката.


 Намазваме първата кора навсякъде с олио-съвсем леко.


По средата поръсваме с едното парченце сирене.






































Отгоре слагаме няколко лъжици от сместа.






































Загръщаме лявата част до средата на кората.


После загръщаме дясната част,без да се застъпват корите.


Прегъваме около 1,5см.и започваме да навиваме на руло.



Веднага нареждаме в тавичката.По същия начин работим и с останалите 7 кори.

Поливаме рулата с останалата част от сместа и поръсваме леко с олио-по няколко капки на баничка.


Печем до хубав загар.Изваждаме баницата,напръскваме я много леко със студена вода и покриваме с кърпа за 5 мин. да се задуши.
Пригответе си тази баничка и си я хапнете топла,топла.




Добър апетит!