вторник, 18 октомври 2016 г.

ВАНИЛОВ КРЕМ ЩРУДЕЛ



Рецептата е на Ваня,приготвя се много лесно и е чудесен както за десерт,така и за закуска.Аз увеличих само захарта в крема,но всеки трябва да опита и да определи количеството захар,според вкуса си.
Най-напред сваряваме крема и оставяме да се охлади,докато приготвяме сместа за намазване на корите.

Нужни са ни 500гр.кори за баница.
Когато купувате корите,гледайте да са пресни,за да могат да се навият на руло.

Продукти за крема: 
1л.прясно мляко
3 пакетчета ванилов пудинг (всяко по 37гр.-аз използвах на Dr.Oetker)
12 с.л.захар=180гр.захар
1 ванилия

В купа изсипваме пудинга и разреждаме с част от прясното мляко,като разбъркваме с бъркалка до пълното му разтваряне.
Останалото количество мляко,заедно със захарта слагаме в тенджерка (най-удобно е в алуминиева-никога не загаря) и поставяме на котлона.Щом се загрее млякото,сипваме пудинга на тънка струйка и варим до сгъстяване. 

Смес за намазване на корите:

3 яйца-разделете белтъците от жълтъците
4с.л. захар = 60гр.
100мл.олио
200гр.кисело мляко
1 бакпулвер
100гр.грис

В купа смесваме киселото мляко с бакпулвера и оставяме да шупне.
Разбиваме белтъците със захарта на сняг.
Добавяме жълтъците,олиото,млякото и гриса,като след всеки продукт разбиваме за кратко.

Приготвяне на щрудела:
При мен се получиха 5 рула от по три кори.
Използвах правоъгълна тавичка с размери 23/35,като намазах дъното и стените и с олио.
За по-лесно навиване използвах прозрачното фолио,в което са увити корите.

Върху него поставяме първата кора,сипваме 4 супени лъжици от сместа и с четка намазваме навсякъде.
Отгоре нареждаме втората кора и отново намазваме.Завършваме с третата кора,която не мажем със смес,а от към широката и част разпределяме от крема-около 7-8 супени лъжици.Навиваме на руло,като повдигнем края на фолиото.Бързо прехвърляме в тавичката,защото корите се навлажняват и могат да се скъсат.По същия начин оформяме и другите кори.
 






Поливаме щрудела със сместа,която ни е останала и печем до зачервяване в предварително нагрята фурна на 180 градуса.




Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.




Добър апетит!