понеделник, 18 юли 2016 г.

КАШКАВАЛЕНО СУФЛЕ

Приготвя се много лесно и е едно чудесно предложение за лек обяд или вечеря, поднесено с любимата ни салата.

Продукти:
3 яйца
3 супени лъжици брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
200гр.кашкавал
250мл.прясно мляко 

1 супена лъжица масло

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в дълбока купа за кратко.
Добавете брашното смесено с бакпулвера и разбийте с миксера за да получите гладка смес без бучки. 
Прибавете настъргания кашкавал на едро и сипете прясното мляко.Сол не е нужно, защото кашкавала е солен.

Покрийте дъното на малка тавичка с домакинска хартия.Намажете я с маслото и сипете сместа.

Изпечете в предварително загрята фурна на 190 градуса до златист загар.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар