понеделник, 27 април 2015 г.

Зелен боб с картофи



Продукти:

900 гр.замразен зелен боб (2 пакета)
900гр.картофи
50мл.олио
3 глави лук нарязани на ситно
1 морков нарязан на кубчета
2 кубчета пилешки бульон
1 суп.лъж пикантина
сушен гьозум
червен пипер
сол на вкус
2 равни лъж.царевично нишесте
1 суп.лъж.доматено пюре
1,5 л. топла вода

Начин на приготвяне:

Запържваме за кратко в 50мл.олио нарязаният на ситно лук,заедно с кубчетата морков.Заливаме с малко вода и варим на умерен огън докато омекнат хубаво и водата се поизпари-около 30мин.Добавяме зеленият боб,слагаме бульончетата,пикантината,червеният пипер,доливаме топлата  вода и готвим десетина минути,след което прибавяме картофите нарязани на четвъртинки по дължина.

Варим до полуомекване на картофите-около 20 мин.,зависи от силата на котлона и заливаме с
царевичното нишесте,което предварително сме разредили с малко студена вода,добавили сме към него доматеното пюре и сме разредили с малко от бульона на ястието.Оставяме така да къкри още десетина минути.
Преди поднасяне поръсваме с пресен магданоз и ако обичаме,с кисело мляко и люта чушчица.
Добър апетит!