неделя, 5 април 2015 г.

Свинско със спанак


Продукти:
600гр.свинско месо
500гр.спанак
1голяма глава лук
1 домат
2 пилешки бульончета
червен пипер
черен пипер
чубрица

За сгъстяване на бульона:
Разтваряме 2 равни суп.лъж.царевично нишесте в 1ч.ч. студена вода

Подготовка на спанака:
Махаме средната жилка от листата и измиваме под течаща вода.
Във вряща и подсолена вода слагаме спанака,разбъркваме и щом омекне,веднага изваждаме и поставяме в съд със студена вода.Това се прави с цел да запазим зеленият му цвят.Отцеждаме охладеният спанак и режем на едро.

Покриваме дъното на тенджера с олио и добавяме месото нарязано на порции.Запържваме за кратко,доливаме вода да се покрие месото,слагаме едното пилешко бульонче и варим докато месото поомекне и се изпари течността.Прибавяме лука нарязан на ситно,доматчето нарязано на кубчета,доливаме малко топла вода и готвим,така че лука и домата да омекнат и се получи гъсто сосче.Слагаме подправките,спанака,второто бульонче и доливаме малко топла вода.Готвим около 10мин., сгъстяваме с нишестето и оставяме да поври още 5 мин.

При сервиране можем да поднесем с ориз или кисело мляко. 

 Добър апетит!