Продукти:
1кг.свински бут без кост
зърна черен пипер
1глава лук
1к.л.сол
300гр.ориз
2суп.лъжици "Пикантина за ястия и супи"
900мл.топла вода
пресен магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
В съд с незалепващо покритие поставете месото нарязано на порции.Бъркайте докато месото се запържи от всички страни и отдели соковете си.Залейте с малко вода,сложете зърната черен пипер и варете на умерен огън под капак до сваряването му.Добавете една глава лук нарязана на ситно,олио и запържете за кратко.Посолете и прехвърлете всичко в дълбока тавичка.В същият съд в който сме варили месото налейте олио и запържете ориза,докато стане прозрачен.Подправете с пикантината и налейте 1/2 от водата.Разбъркайте и изсипете при месото.Долейте другата половина от водата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар