понеделник, 31 юли 2017 г.

ПИЛЕ С КАРТОФИ НА ФУРНА



Нужните продукти:
1 цяло пиле
червен пипер 
суха чубрица
сол
2-3с.л. олио

16 картофа - средни по размер
сол
суха чубрица
смлян черен пипер 
шепа чери домати
8 скилидки чесън 
3с.л.олио

2 кубчета пилешки бульон
малко вода - до половината на нивото на картофите

Начин на приготвяне:
Измиваме пилето и го нарязваме на четири части. Най-напред режем на две по дължина, като разрязваме по гръбначния стълб, а после всяка половина на две.
Загряваме фурната на 250⁰С.
Поставяме в по-голяма тавичка пилето и го намазваме с червения пипер, чубрицата, солта и олиото.


Покриваме с алуминиево фолио и печем (без вода) за 30 минути  с горно и долно печене + вентилатор.
През това време обелваме картофите, нарязваме ги на половинки и в дълбока купа ги овалваме в подправките.


Изваждаме тавичката с пилето от фурната, добавяме картофите, пилешкия бульон, водата, покриваме с фолиото и печем на 200⁰С в продължение на 1час и 15 минути.
Махаме фолиото и запичаме до златисто на горен реотан (грил).
Направете си едно студено тараторче и се насладете на летния ден с това вкусно ястие.


Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар