Много лек и приятен крем. Рецептата е на Люси от ТУК.
Най-добре е да го приготвим от вечерта за да се охлади добре, и на сутринта да го сервираме с кафе.Всъщност можем да го похапваме по всяко време на деня.
Необходими продукти :
300мл. сметана - аз използвах сладкарска на ""Hopla"
200мл. прясно мляко
1 ванилия
120гр. пудра захар
1 пакетче желатин - 10гр.
Слагаме всички продукти ( БЕЗ ЖЕЛАТИНА ) в подходящ съд на котлона да заврът .
Малко преди да заври крема , разреждаме желатина с малко вода и щом клокне дърпаме съда от котлона и добавяме желатина. Разбъркваме с бъркалка да се получи гладък крем .
Разпределяме крема в подходящи чашки и след като изстине прибираме в хладилника.
За шоколадовия ганаш:
150мл.сметана
100гр. черен шоколад
Загряваме сметаната и добавяме начупения шоколад. Бъркаме докато се разтопи шоколада и се получи хубав сос.Изчакваме леко да се охлади , изсипваме върху белия крем и отново в хладилника.
А после - с лъжичката и хапваме !
Необходими продукти:
300 мл течна сметана
200 мл прясно краве мляко
1 бр ванилия
1 пак желатин (10 г)
120 г пудра захар
За шоколадовия ганаш:
150 мл сметана
100 г шоколад - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/07/most-delicious-panna-cotta.html#sthash.JUMBiFE3.dpuf
300 мл течна сметана
200 мл прясно краве мляко
1 бр ванилия
1 пак желатин (10 г)
120 г пудра захар
За шоколадовия ганаш:
150 мл сметана
100 г шоколад - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/07/most-delicious-panna-cotta.html#sthash.JUMBiFE3.dpuf
Необходими продукти:
300 мл течна сметана
200 мл прясно краве мляко
1 бр ванилия
1 пак желатин (10 г)
120 г пудра захар
За шоколадовия ганаш:
150 мл сметана
100 г шоколад - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/07/most-delicious-panna-cotta.html#sthash.JUMBiFE3.dpuf
300 мл течна сметана
200 мл прясно краве мляко
1 бр ванилия
1 пак желатин (10 г)
120 г пудра захар
За шоколадовия ганаш:
150 мл сметана
100 г шоколад - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/07/most-delicious-panna-cotta.html#sthash.JUMBiFE3.dpuf
Няма коментари:
Публикуване на коментар