сряда, 12 ноември 2014 г.

ПАННА КОТА С ШОКОЛАД


Много лек и приятен крем. Рецептата е на Люси от ТУК.  
Най-добре е да го  приготвим от вечерта за да се охлади добре, и на сутринта да го сервираме с кафе.Всъщност можем да го похапваме по всяко време на деня.

 Необходими продукти :

300мл. сметана - аз използвах сладкарска на ""Hopla"
200мл. прясно мляко
1 ванилия
120гр. пудра захар
1 пакетче желатин - 10гр.

Слагаме всички продукти ( БЕЗ ЖЕЛАТИНА ) в подходящ съд на котлона да заврът .
 Малко преди да заври крема , разреждаме желатина  с малко вода и щом клокне  дърпаме съда от котлона и добавяме желатина. Разбъркваме с бъркалка да се  получи  гладък крем .

Разпределяме крема в подходящи чашки и след като изстине прибираме в хладилника.

За шоколадовия ганаш:

150мл.сметана
100гр. черен шоколад

Загряваме сметаната и добавяме начупения шоколад. Бъркаме докато се разтопи шоколада и се получи хубав сос.Изчакваме леко да се охлади , изсипваме върху белия крем и отново в хладилника. 

А после - с лъжичката и хапваме !






Да ви е сладко !

Необходими продукти:
300 мл течна сметана
200 мл прясно краве мляко
1 бр ванилия
1 пак желатин (10 г)
120 г пудра захар

За шоколадовия ганаш:
150 мл сметана
100 г шоколад - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/07/most-delicious-panna-cotta.html#sthash.JUMBiFE3.dpuf
Необходими продукти:
300 мл течна сметана
200 мл прясно краве мляко
1 бр ванилия
1 пак желатин (10 г)
120 г пудра захар

За шоколадовия ганаш:
150 мл сметана
100 г шоколад - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/07/most-delicious-panna-cotta.html#sthash.JUMBiFE3.dpuf