понеделник, 7 март 2016 г.

ГЕВРЕК ПОГАЧА С КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ



Рецептата е на Ваня,която отново ме изкуши с тази невероятна погача.

Продукти за тестото:
250мл.прясно мляко
1кубче мая-42гр.
1с.л.захар
1яйце
3с.л.кисело мляко
50гр.разтопено масло
1с.л.сол
600гр.брашно

Смес: 
100гр.сирене
100гр.кашкавал
1яйце
50гр.масло

Начин на приготвяне: 
В топлото прясно мляко разтваряме маята, захарта, 2с.л.от брашното, и оставяме да шупне.
В дълбок съд слагаме едно яйце, киселото мляко, разтопеното масло и шупналата мая. Добавяме на два пъти брашното смесено със 1с.л сол и замесваме гладко и нелепнещо тесто.Оставяме го да втаса.
Аз го поставям в иенски съд,покривам с капак и го слагам във фурната на 40градуса докато изпълни тенджерата.
През това време настъргваме сиренето и кашкавала на едро и разбъркваме с 1яйце.Маслото нарязваме на малки кучета.

Върху набрашнен плот,без да примесваме втасалото тестото,го разточваме на кора с дебелина 1см.С помощта на чаша изрязваме кръгове с диаметър 8см.
Изрязаното тесто примесваме и разточваме отново.

Разпределяме сместа върху кръговете като леко я притискаме, поставяме по две/три кубчета масло и редим в кръг, върху тава покрита с готварска хартия. Оставяме за 30минути да втаса (аз отново сложих във фурната на 40градуса), след което мажем с яйце разбито с малко олио и поръсваме със сусам.

Печем на 200градуса докато се зачерви.
След като извадим готовата погача,покриваме с кърпа и оставяме малко да почине.


Можем да поднесем с мерудия.
Добър апетит!