вторник, 18 ноември 2014 г.

МАСЛЕНКИ

                                                          
                                                            източник - от тук
Много вкусни и лесни за приготвяне маслени сладки, които всеки може да си направи.

                         
Нужните продукти :
150гр.брашно
70гр.нишесте - аз използвах ванилия
70гр.пудра захар
80гр.смлени орехи
2 жълтъка (по 17-18гр. единият- общо 34-36гр.)
150гр.масло със стайна температура

За овалване:
пудра захар 

По желание:
50гр.бял шоколад 
1ч.л.кокосово масло
зърна нар 

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня.Оставяме да се охлади малко и с лъжичка или пош оформяме ивици върху сладките.

Забележка:
Тъй като едно пакетче  нишестето е  60гр. увеличих брашното с 10гр. - или 160гр.брашно + 60гр. нишесте.

Начин на приготвяне:
В купа смесваме всички продукти и с ръце омесваме тестото докато се усвой цялото масло.В началото се образуват трохи, но постепенно тестото става меко и гладко.Оставяме в хладилника за 1-2 часа да се поохлади.Може и за по-дълго време - не е проблем.
Оформих топчета, защото е по-лесно и по-бързо, и получих 28 броя, като всяко е по 20грама. 

Подреждаме сладките върху домакинска хартия и печем в предварително загрята фурна на 160⁰С + вентилатор до бледорозово - около 12-13минути.
Оставяме да се охладят и поръсваме обилно с пудра захар.



Да ви е сладко!