6 яйца
170 гр.захар
140 гр. галета
100 гр. смлени орехи
1 бакпулвер (10гр.)
1 ванилия
По желание какао; канела нес кафе- ( Аз използвах какао и нес кафе )
За сиропа:
480 мл.вода
6 суп.лъж. захар
6 суп.лъж. мед
Начин на приготвяне:
Най-напред се разбиват 4 белтъка с миксер на сняг.След това без да мием бъркалките в друга дълбока купа продължаваме разбиването на 2 цели яйца + 4 жълтъка със захарта до пухкава смес.
Постепенно
се добавят предварително смесените галета, орехи, бакпулвер и канела.
Накрая се прибавят
белтъците към жълтъчената смес и се разбърква с лъжица. Аз продължих с миксера противно на правилата и пак ми се получи много хубав блат.
Форма
с отделящо се дъно се покрива с хартия за печене.
Сместа
се разпределя.
Пече
се в предварително загрята фурна на 180°С- до суха клечка.
Оставя се да се охлади.
Оставя се да се охлади.
Докато се пече сладкишът приготвям сиропа от посочените продукти, които къкрят 2 минути.
Сладкишът
се сиропира с целия сироп.
Отгоре се поръсва със смлени орехи и с тънки струйки мед с помощта на вилица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар