Любимите ми тори са "леките", а това ще рече: да не ми прилошава от много крем и много сладост.Тази торта е точно такава и изкушава да си хапнем поне две парчета от нея.Приготвя се много бързо и лесно - за блата не ни е нужен миксер - използваме само бъркалка.
Продукти за блата:
1 яйце
25гр. кисело мляко
25мл.олио (4с.л.)
70мл. топла вода + 1ч.л. разтворимо кафе
90гр. захар
60гр. брашно
20гр. какао
2гр. хл.сода (1 равна к.л. )
5гр. бакпулвер ( 1/2 пакетче )
щипка сол
Разбиваме яйцето с киселото мляко и олиото за кратко и добавяме топлото кафе.Прибавяме останалите сухи съставки, разбъркваме да се обединят и изсипваме сместа в тавичка с диаметър 22см., чието дъно покриваме с готварска хартия.
Печем в предварително загрята фурна на 170⁰С за 10/12 минути.Оставяме блата да се охлади, не е нужно да се напоява, той е достатъчно сочен и мек.
Продукти за крема:
100гр. крема сирене "Филаделфия"
30гр. захар
150мл. сладкарска сметана
1/2ч.л.желатин + 2с.л.студена вода
В чашка слагаме желатина и водата, разбъркваме и оставяме да набъбне.
С миксер разбиваме сметаната със захарта.
В купичка с гореща вода слагаме чашката с желатина и изчакваме да се втечни.
Към сметаната, добавяме крема сиренето, разбиваме за кратко с миксера, сипваме желатина и разбъркваме.Кремът много бързо се сгъстява и е готов веднага за нанасяне.
С шприц оформяме розички върху блата и поръсваме обилно с плодове според вкуса ни - малини, къпини, боровинки и листенца мента.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар