петък, 3 февруари 2017 г.

Сланина с подправки


Сланинката,както пастърмата и свинско с кисело зеле са си класика в българската кухня.Е,има и много други ястия от нашата кухня,но няма да ги изброявам.Та,думата ми е за тези,които обичат това мезенце.Могат да се доверят,както очевидно направих и аз на Креми - и казвам ви получи се ммм....чудна сланинка.Режите на тънко и хапвате.Виното,то се знае,че задължително.
Моята сланина е от магазина,защото вече няма баба и дядо на село,и няма домашно,което си най-хубаво и на-вкусно.


Начин на приготвяне:
Посипах дъното на правоъгална иенска тавичка със едра сол.
Отгоре наредих сланината и покрих хубаво със солта.
Сложих капака на съда (ако нямате покрийте с стреч фолио) и оставих за 1 седмица на терасата на студено.
След 7/8 дена сланината се измива със студена вода,подсушава се с домакинска хартия и се овалва в любимите ви подправки.
Аз използвах:
червен пипер
чубрица
черен пипер
чесън на прах 

После затваряте добре в торбичка и прибирате в камерата-запазва се за дълго.


Добър апетит!