Кексът е изключително пухкав и много вкусен.Приготвя се бързо,без миксер,като всичко се разбърква за кратко и то с вилица.
Ето и нужните продукти:
2 яйца
220гр. захар (това е 1ч.ч. с вместимост 250мл.)
125мл. олио
300гр. брашно
15гр. бакпулвер
1к.л. канела
1 ванилия
3 ябълки
100гр.орехи (1/2 ч.ч.)- нарязани
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките,почистваме ги от семето и смиламе за кратко в блендера - да останат по-едри.
В купа разбиваме за кратко яйцата и захарта с помощта на вилица,колкото да се обединят.
Прибавяме олиото и разбъркваме с вилицата докато се поеме от сместа.
Смесваме брашното с бакпулвера,ванилията и канелата.
Започваме да добавяме на части брашното и ябълките,като след всяка,разбъркваме,колкото да се смесят:
➣ 1/3 от брашното
➣ 1/2 от ябълките
➣ 1/3 от брашното
➣ 1/2 от ябълките
➣ последната 1/3 от брашното
➣ и накрая орехите
Изсипваме сместа във форма,която сме намазали с олио и поръсили с брашно.
Печем в предварително загрята фурна на 170° (аз изпекох на 160° горен и долен реотан + вентилатор).
Времето за изпичане е 35 минути,но за всеки случай проверяваме с клечка.
Оставяме да се охлади,изваждаме от формата и поръсваме с пудра захар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар