петък, 10 февруари 2017 г.

ЗАЕШКО С ВИНО

Чудесна рецепта за приготвяне на заек.Не се изисква голямо суетене и много усилие,единствено трябва да се съобразим с времето,защото къкри в тенджерата на бавен огън около 3часа.

Ето и продуктите:
1 заек
500мл.олио
750мл.червено сухо вино (аз използвах Мерло)
сол и смлян черен пипер 

Начин на приготвяне:
Измиваме заека и го нарязваме на по-едри порции.Посоляваме ги,поръсваме с черен пипер и слагаме в тенджерата.Наливаме олиото и виното,добавяме още малко сол и слагаме на котлона.Щом заври,намаляваме силата на огъня - аз готвих на 3-та степен (от общо 6 степени) и варим докато остане на мазнина.Виното придава цвят на месото и изглежда,че е запечено във фурната.


Добър апетит!