понеделник, 20 февруари 2017 г.

Бяла маджарица


                                                                       ➯Източник
Нужните продукти за тестото:
2 яйца
200гр.захар
220гр.краве масло-на стана температура
6 с.л.заквасена сметана или гъсто кисело мляко
600гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
1 ванилия 

Продукти за крема: 
130гр.нишесте ванилия
1л.прясно мляко
1кен подсладено кондензирано мляко (397гр.)
200гр.захар
330гр.краве масло-на стайна температура
1 ванилия 

За поръсване:
кокосови стърготини


Приготвяне на корите:
От изброените продукти замесваме тесто,което разделяме на 6 топчета.Ако е много топло в стаята,а и за по-лена работа с масленото тесто го оставете за 30мин.в хладилника.
Аз тази стъпка я прескочих и веднага оформих корите за тортата.
Върху силиконова подложка за точене,най-напред притиснах топчето с ръце да се получи кора и после с точилката плъзгайки я леко,пригладих и оформих първата кора с диаметър 25см.
После поставих отгоре лист готварска хартия,притиснах я леко,колкото да залепне за кората и обърнах обратно-силиконовата подложка се отлепи много лесно.
Така както е на хартията я поставяме в тавичка и изпичаме в предварително загрята фурна на 160° с вентилатор за 5минути-до бледо розов цвят.
По същия начин оформяме и изпичаме и останалите кори.
Оставяме корите да се охладят и се захващаме с крема.

Приготвяне на крема:
В купа разтваряме нишестето с част от прясното мляко-около 200мл.
В тенджерка сипваме останалото количество прясно мляко,захарта,кондензираното мляко и ги поставяме на котлона да заврат.
Добавяме нишестето и варим при непрекъснато бъркане докато крема се сгъсти.Дърпаме от котлона и слагаме маслото и ванилията.Разбъркваме хубаво и оставяме хубаво да се охлади.
Преди да пристъпим към сглобяване на тортата,разбиваме крема за кратко с миксер.



Сглобяване:
Тортата е устойчива и не е нужно да използваме ринг.
В тортена чиния слагаме първта кора,отгоре разпределяме от крема-около 6-7 супени лъжици,поставяме втората кора,леко притискаме и продължаваме нататък като редуваме:крем,кора,крем,кора...Завършваме с крем и поръсваме с кокосови стърготини.
Оставяме тортата в хладилника за едно денонощие.
Корите на тортата са с вкус на бисквити и колкото повече престои,толкова по меки стават.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар