Чушлетата "Рибки" са с лъскав,светло зелен цвят в ранния си период,по-късно стават тъмно зелени,а в зрялост до тъмно наситено-червени.Отличават се с добра плътност,крехки са и притежават
невероятен вкус.Не са люти,макар,че понякога се срещат леко да налютяват.Моите поне бяха такива,но след като ги изпържих,нямаше следа от лют вкус.
Пиперките "Сладки Рибки" са богати на витамини и това ги прави изключително полезни за здравето като добавка към нашата трапеза.Консумират се пресни,запечени и консервирани.Сезонът в който можем да ги намерим на пазара е от юли до октомври.
Пиперките "Сладки Рибки" са богати на витамини и това ги прави изключително полезни за здравето като добавка към нашата трапеза.Консумират се пресни,запечени и консервирани.Сезонът в който можем да ги намерим на пазара е от юли до октомври.
Не са ни нужни точни мерки,затова само ще напиша как се приготвят около 10 броя чушки.
Измиваме чушките,подсушаваме ги ( може и мокри,но семето ще залепва по тях) и правим разрез по дължината на всяка чушка,като горе до дръжката леко разрязваме от двете страни.
Разтваряме ги внимателно и почистваме от семето.Изрязваме си парченца кашкавал с остър връх и с тях напълваме всяка чушка.
Подготвяме си купичка със студена вода,чиния с брашно,чиния с галета и чиния с едно/две разбити яйца.
Начин на приготвяне:
Потапяме чушката във вода да се намокри,
после овалваме в брашното,
потапяме в разбитото яйце
и накрая в галетата.
По същия начин си подготвяме и останалите чушки.
Пържим ги в загрята мазнина,като обръщаме и от двете страни,до златист загар.
Чудесни са и можем да си ги похамнем с домашна питка и един/два домата - лято е,топло,прекрасно лято.А можем да поднесем като гарнитура,мезе или да сервираме с любима храна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар