Продукти:
5 броя червени чушки
100мл.зехтин
1кафена лъжичка смлян кимион
сол на вкус
захар на вкус (ако са сладки чушките,не се слага)
1 люта чушка -по желание
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките,надупчваме ги на 2-3 места и ги слагаме в плик за печене на месо.Завързваме плика,набождаме го на 2-3 места с тънка игла,поставяме го в тавичка и изпичаме във фурната,докато поомекнат и покафенеят чушките.Щом са готови,изваждаме ги от плика и оставяме да се отцедят и охладят.
Почистваме всяка чушка от семето и с помощта на нож изстъргваме месестата част от люспата.
Слагаме чушките в чашата на пасатора,добавяме солта,захарта,кимиона и зехтина,и пасираме.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар