сряда, 31 август 2016 г.

СОС ОТ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ

Рецептата за соса е на Йоли и се приготвя много лесно.Е,да си призная беленето на чушките е малко по-пипкаво,но не е непостижимо.Чудесен сос с лек вкус,подходящ за сандвичи и печено месо.



Продукти:
5 броя  червени чушки 
100мл.зехтин
1кафена лъжичка смлян кимион
сол на вкус
захар на вкус (ако са сладки чушките,не се слага) 
1 люта чушка -по желание

Начин на приготвяне: 
Измиваме чушките,надупчваме ги на 2-3 места и ги слагаме в плик за печене на месо.Завързваме плика,набождаме го на 2-3 места с тънка игла,поставяме го в тавичка и изпичаме във фурната,докато поомекнат и покафенеят чушките.Щом са готови,изваждаме ги от плика и оставяме да се отцедят и охладят.

Почистваме всяка чушка от семето и с помощта на нож изстъргваме месестата част от люспата.
Слагаме чушките в чашата на пасатора,добавяме солта,захарта,кимиона и зехтина,и пасираме.



Добър апетит!