Продукти:
2 глави стар лук
олио
20гр.масло
70гр.кафява захар
3 дафинови листа
1-2 щипки сол
80мл.винен оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го нарязваме на филийки с дебелина 2см.
След като е готов ще се свие и ще остане с дебелина 1см.
В тефлонов тиган сипваме олио, колкото да покрием дъното и слагаме бучка масло -около 20/25грама. Добавяме 70гр.кафява захар и оставяме всичко да се стопи. Слагаме 2-3 листа дафинов лист и отгоре нареждаме лука. Посоляваме и пържим,докато се карамелизира отдолу. Обръщаме го и намаляваме котлона.
Сипваме 80 мл.винен оцет, покриваме го с капак и оставяме да къкри 30-35 минути.
Поднесете като гарнитура към любимата ви пържола и полейте лука с част от карамеления сос.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар