сряда, 12 април 2017 г.

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА




Нужните продукти:
1 глава лук
1 морков
500гр. тиква 
300мл. пилешки бульон 
2 скилидки чесън
4-5 зърна черен пипер 
1/2ч.л. джинджифил на прах
1к.л. къри на прах
1к.л. куркума
сол на вкус

бучка краве масло

Начин на приготвяне:

С помощта блендер нарязвах лука и моркова.
В тенджерка с олио задуших лука и моркова като леко ги посолих. Най-напред включвам котлона на максимална степен и щом продуктите започнат да цвърчат (това се случва за около 40 секунди) намалявам на 1-ва степен и оставям така за около 15 - 20 минути. По този начин, чрез солта и ниската температура зеленчуците се задушават и избягвам пърженето.

Добавям нарязаната на парченца тиква, подправките, заливам с топлия бульон и варя на умерен огън до готовност. Накрая слагам бучката масло и дърпам от котлона.

Оставям супата да се охлади и пасирам.

По желание можем да поднесем супата поръсена с пушен червен пипер, със запечени тиквени семки или с лъжица заквасена сметана.



Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар