Нужните продукти:
1 глава лук
1 морков
500гр. тиква
300мл. пилешки бульон
2 скилидки чесън
4-5 зърна черен пипер
1/2ч.л. джинджифил на прах
1к.л. къри на прах
1к.л. куркума
сол на вкус
бучка краве масло
Начин на приготвяне:
С помощта блендер нарязвах лука и моркова.
В тенджерка с олио задуших лука и моркова като леко ги посолих. Най-напред включвам котлона на максимална степен и щом продуктите започнат да цвърчат (това се случва за около 40 секунди) намалявам на 1-ва степен и оставям така за около 15 - 20 минути. По този начин, чрез солта и ниската температура зеленчуците се задушават и избягвам пърженето.
Добавям нарязаната на парченца тиква, подправките, заливам с топлия бульон и варя на умерен огън до готовност. Накрая слагам бучката масло и дърпам от котлона.
Оставям супата да се охлади и пасирам.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар