неделя, 11 май 2014 г.

ФЪЧ


Продукти за горещата смес:  

250 гр. масло
250 гр.  захар
7 суп.лъж.вода -(55гр)
3 суп. лъж.какао - (20гр.)

 

Смесваме всичко и слагаме на котлона да заври. 
Отделяме 1 кафена чаша за глазурата, а останалото количество се оставя да се охлади добре.   

Продукти за блата:

3 яйца 
170 гр брашно + 1 бакпулвер (10гр.)
Орехи овалени в брашно

Приготвяне :


Разделяме белтъците от жълтъците.  
Първо разбиваме трите белтъка на сняг , а  жълтъците до пухкав крем.

Към разбитите жълтъци добавяме охладената смес, сипваме 
брашното с бакпулвера,разбиваме с миксера и накрая  прибавяме разбитите на сняг белтъци. Добавяме орехите и разбъркваме с лъжица .




Изсипваме в откопчаваща  се форма,чието дъно сме покрили с хартия   и печем в предварително нагрята фурна на 170 градуса  за около 35 минути (до суха клечка). 

Откопчаващата  форма е с  диаметър - 22 см. 
Изваждаме от формата и оставяме хубаво да се охлади.


Заливаме фъчът с отделената и добре охладена  какаова смес. Слагаме  в хладилника.






 Добър апетит!