250 гр. масло
250 гр. захар
7 суп.лъж.вода -(55гр)
3 суп. лъж.какао - (20гр.)
Смесваме всичко и слагаме на котлона да заври.
Отделяме 1 кафена чаша за глазурата, а останалото количество се оставя да се охлади добре.
Продукти за блата:
3 яйца
170 гр брашно + 1 бакпулвер (10гр.)
Орехи овалени в брашно
Приготвяне :
Разделяме белтъците от жълтъците.
Първо разбиваме трите белтъка на сняг , а жълтъците до пухкав крем.
Към разбитите жълтъци добавяме охладената смес, сипваме брашното с бакпулвера,разбиваме с миксера и накрая прибавяме разбитите на сняг белтъци. Добавяме орехите и разбъркваме с лъжица .
Изсипваме в откопчаваща се форма,чието дъно сме покрили с хартия и печем в предварително нагрята фурна на 170 градуса за около 35 минути (до суха клечка).
Откопчаващата форма е с диаметър - 22 см.
Изваждаме от формата и оставяме хубаво да се охлади.
Няма коментари:
Публикуване на коментар