събота, 24 май 2014 г.

КРЕМ ПИТА


Рецептата е взаимствана от ТУК , и е много лесна и сполучлива.
Не знам защо ,но бутер тестото много ме затруднява от доста време. Не ми се надува хубаво  и вътре остава като сурово.Смених няколко марки и пак същото.Зарекох се - край с бутерките. Когато видях тази крем пита не издържаш и реших да опитам.

Този път купих охладено бутер тесто от "Лидъл" и съм очарована.

Това е оргиналната рецепта за продукти:

Продукти:
1 пакет бутер тесто
1 и 1/2 л прясно мляко
2 пакета пудинг ванилия на д-р Йоткер
150 грама царевично нишесте
1 чаена чаша захар
120 грама краве масло
1-2 ампули ванилия 
пудра захар за поръсване

 А това са продуктите ,които използвах аз :


Продукти:

1 пакет бутер тесто "Belbake"
1 и 1/2 литър прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия на д-р Йоткер - (1 пакетче = 40гр.)
2 пакетчета  нишесте ванилия - ( 1 пакетче = 60гр. )
220гр захар
125гр.краве масло 
ванилия

Тестото е навито на руло в пергаментова хартия и за печенето използвах нея -само го поставих в тавичка.Добре е размера на тавичката да е по-голям,защото в моя случай крайните малко се изкривиха.

За крем питата са нужни две кори.Едната кора се надупчва с вилица се намазва с чека с вода - това се прави с цел да не се надуят много корите.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Другата кора се реже на равни квадрати ,отново се надупчва и навлажнява ,и се пече. Аз нарязах на квадрати от по 4см .Получиха се 9 квадрата на дължина и 6 на ширина - общо 54 парченца .




Приготвяне на крема:

Смесваме пудинга и нишестето в купа и разреждаме с част от прясното мляко ,докато се получи хубава кашичка без бучки.


Останалото количество млякото и захарта се загряват и като започне да завира се сипва сместа и се вари до гъст крем.Добавя се маслото и се бърка докато се разтопи и се поеме от крема. (Аз оставих крема да се охлади за 15мин.)

В дълбока тавичка слагаме цялата изпечена кора. Заливаме с крема и отгоре нареждаме изпечените квадрати. Похлупих с друга тавичка докато изстина достатъчно.После се слага в хладилника да се доохлади. Най- добре да престои едно денонощие.

Преди поднасяне се поръсва с пудра захар .

Да ви е сладко!