Рецептата е взаимствана от тук . Много е лесна и сполучлива.
Използвах охладено бутер тесто от "Лидъл".
Продукти:
1 пакет бутер тесто
1 и 1/2 л. прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия на д-р Йоткер
(1 пакетче = 40гр.)
150 грама царевично нишесте
1 чаена чаша захар - 220гр.
120 грама краве масло
1-2 ампули ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
За крем питата са нужни две кори. Едната кора се надупчва с вилица и се намазва с мокра чека (с вода) - това се прави с цел да не се надуят много корите. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Другата кора отново се надупчва и навлажнява, реже на равни квадрати и се изпича. Аз нарязах на квадрати от по 4см.
Приготвяне на крема:
Смесваме пудинга и нишестето в купа, разреждаме с част от прясното мляко и разбиваме до гладка смес.
В тенджера сипваме останалото количество мляко със захарта и щом започне да завира, добавяме горната смес и варим до гъст крем. Слагаме маслото и бъркаме докато се разтопи, и поеме от крема. Оставяме крема да се охлади за 15мин.
В дълбока тавичка слагаме цялата изпечена кора. Заливаме с крема и върху него нареждаме изпечените квадрати. Оставяме да се охлади и прибираме в хладилника за едно денонощие.
Преди поднасяне, поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар