неделя, 11 май 2014 г.

ПИЦА

 

Винаги използвам тесто от магазина

Много пъти ми казват,че с домашно тесто пицата е по-хубава,но когато опитат моята се учудват,че съм я направила с купено. Едно тесто (в торбичка ,всеки го знае)е точно за две пици.Сипвам в чинийка малко олио,с което  намазвам  ръцете си и го разделям на две.Тавичките задължително са застлани с домакинска хартия.Поставям тестото в тавичката (върху хартията) и с намаслени ръце натискайки,разстилам тестото.

За пицата използвам „Болярски сос“– чудно нещо!С него пицата винаги е  сочна.


Върху соса нареждам кромид лук,зелена и червена чушка нарязани на ивици,1 печурка,шунка,поръсвам с чубрица и най-отгоре настърган кашкавал(всичко по желание).

Пека на 180 градуса.Малко преди да я извадя от фурната поръсвам с червен пипер.Така разтопеният кашкавал има хубав загар.

 Добър апетит!