събота, 1 август 2015 г.

ПЕЧЕНИ И ПЪРЖЕНИ ЧУШКИ



Най-интересното нещо на печенето на чушки е,че докато стоиш до тях и ги наблюдаваш,се пекат много бавно.Щом обаче се загледаш в телевизора или в някой кулинарен блог-край-изгорели са.Аз предпочитам парти грила,а не познатия и задължителен чушкопек.Не че нямам,о даже три,останали от онова време когато лютеницата се правеше в двойни дози.Но на скаричката както и казвам аз,няма толкова пушек и се белят по-лесно.За да почистя по-лесно тавичката,предварително я застилам с два слоя алуминиево фолио.

Ей на тази скаричка изпекох чушките и ги оставих в тенджера с капак да се задушат и охладят.После бързо белене,овалване в брашно смесено с малко сол и пържене за кратко в олио.Поръсваме с магданоз и пресен чесън.Остава само да се насладим на страхотният им вкус. 



 Добър апетит!