неделя, 2 август 2015 г.

БАНИЦА С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО



Баницата е много вкусна, с хрупкава коричка и се приготвя бързо и лесно. Рецептата е от тук, не съм променяла нищо, само претеглих продуктите на електронното кантарче, защо днес има всякакви размери чаши. Не е като едно време във всяка къща с едни и същи модели, само цветчетата и кантовете различни. На мен малко ми остана от сместа, така че ако искате намалете с по 20 грама млякото, олиото и брашното. Използвах кори на "Фамилия"- 16 броя бяха, по 4 кори за всяко руло. След като се изпече не я пръсках с вода, оставих я така леко да изстине.

Ето и нужните продукти:
1 пакет кори-500гр.

4яйца
200гр. кисело мляко
50гр. царевично брашно
100гр. олио
1 бакпулвер

200гр. сирене - по 50гр. за всяко руло

сусам за поръсване
струйка олио 


Начин на приготвяне:

В купа смесваме киселото мляко с бакпулвера и оставяме малко да шупне. Добавяме яйцата, брашното, олиото и разбиваме сместа с бъркалка. 
Вземаме един лист и мажем с четка навсякъде от яйчената смес. Слагаме върху него втория лист и отново мажем, трети лист - яйчена смес, четвъртия лист - яйчена смес и чак сега поръсваме със натрошено сирене. Навиваме нежно на руло четирите кори, без да стягаме и слагаме в застлана с хартия правоъгълна тавичка с размери 22см./34см. Внимателно нарязваме първо на две равни части, а после всяка част на три (без да стигаме до долу за да не отрежем хартията).







Включвам фурната на 170°C (не съм я загрявала предварително) с горно и долно печене + вентилатор, поръсвам баницата със струйка олио и сусам, и слагам да се изпече до зачервяване - при мен за 35 минути.




 Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар