четвъртък, 13 август 2015 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАЙМА И ОРИЗ



Нужните продукти:
14-15чушки
600гр.свинска кайма
1голяма глава лук-нарязана на ситно
2моркова-настъргани на едро
1чаша ориз-130гр.
3чаши вода

1домат-обелен и нарязан на ситно

Подправки:
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
чубрица

За заливане на чушките:
650мл.вода
1 пълна с.л.пикантина

За млечния сос:
2яйца
2с.л.кисело мляко
2с.л.брашно
200мл.прясно мляко
Разбъркайте всичко и прецедете през цедка,за да получите гладък сос.


Начин на приготвяне:
Запържваме каймата в малко олио докато стане на трохи.Добавяме лука,моркова и ориза.Разбъркваме и пържим още малко да се "изцъкли" ориза.Слагаме подправките и водата,и оставяме на среден огън,като разбъркваме от време на време,докато се изпари течността.Накрая доматчето, разбъркваме,дърпаме от котлона и оставяме да се охлади плънката.
През това време измиваме и изтръмбушваме чушките.Пълним с малка кафяна лъжичка и подреждаме в тавичка.Наливаме водата с пикантината,а чушките поливаме със струйка олио(зехтин).
Печем на 180градуса с горно и долно печене + вентилатор,докато се зачервят.Изваждаме тавичката,обръщаме чушките и запичаме отново до зачервяване.

Прехвърляме изпечените чушки в друг съд и прецеждаме сосчето,което е в тавичката.Оставете го леко да се охлади,за да не свари яйцата-все пак искаме да получим гладък сос.Това,което остане в цедката може да използваме да допълним чушките,тъй като при печене винаги изтича малко от плънката.

В тенджерка смесете млечния сос и соса от тавичката.Слагаме на котлона,бъркаме постоянно и щом клокне и леко се сгъсти,соса е готов.Добавяме малко едра сол на вкус и смлян черен пипер.
Поднасяме чушките полети с млечния сос и за разкош пресен магданоз.
Аз направих и царевична питка




Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар