вторник, 19 април 2016 г.

СВИНСКО УЕЛИНГТЪН



За тази рецепта  се доверих на Люси.
Продукти:
4бр. свинско контрафиле 
малко сол и черен пипер за овкусяване на месото
150гр. немска шунка/бекон
1 опаковка охладено бутер тесто - 275гр.

2големи глави лук
1чаена лъжица захар
1кафена лъжичка сол
1чаена лъжичка балсамов оцет

2 или 3 с.л.горчица- използвах "Дижонска"
пресен магданоз

Приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и запържваме в олио.Щом омекне поръсваме със захарта и пържим докато се карамелизира.Посоляваме,добавяме оцета и дърпаме от котлона.Ако не ни харесва сладкият вкус на лука,можем да избегнем захарта.

Начукваме филетата на тънко,посоляваме леко (да не забравяме,че бекона е солен) и поръсваме с черен пипер.


Върху фолио за свежо съхранение,нареждаме бекона като го застъпваме леко.

Подреждаме отгоре пържолите,намазваме ги с горчица,нанасяме лука и поръсваме с магданоз.С помощта на фолиото навиваме на руло.





Можем да оставим в хладилника така както е с фолиото и да приготвим по-късно,като го завием в тестото непосредствено преди печенето. 

Разгъваме бутер тестото и намазваме целия лист с леко разбито яйце.Поставяме рулото и загръщаме с тестото.


Отгоре също намазваме с яйце и правим няколко разреза,но не трябва да са дълбоки,съвсем леки.

Поставяме във правоъгълна форма за кекс,чието дъно аз покрих с хартия.
Печем в предварително загрята фурна с на 220 градуса за 8/10 минути.Покриваме с алуминиево фолио и печем на 180градуса за 35 минути.Махаме фолиото и запичаме до златиста коричка.




Добър апетит!

1 коментар:

  1. Мнсполучлива рецепта и мн вкусна Аз обикновенно я правя с цяло парче месо

    ОтговорИзтриване