За тази рецепта се доверих на Люси.
Продукти:
4бр. свинско контрафиле
малко сол и черен пипер за овкусяване на месото
150гр. немска шунка/бекон
1 опаковка охладено бутер тесто - 275гр.
2големи глави лук
1чаена лъжица захар
1кафена лъжичка сол
1чаена лъжичка балсамов оцет
2 или 3 с.л.горчица- използвах "Дижонска"
пресен магданоз
Нарязваме лука на ситно и запържваме в олио.Щом омекне поръсваме със захарта и пържим докато се карамелизира.Посоляваме,добавяме оцета и дърпаме от котлона.Ако не ни харесва сладкият вкус на лука,можем да избегнем захарта.
Начукваме филетата на тънко,посоляваме леко (да не забравяме,че бекона е солен) и поръсваме с черен пипер.
Върху фолио за свежо съхранение,нареждаме бекона като го застъпваме леко.
Подреждаме отгоре пържолите,намазваме ги с горчица,нанасяме лука и поръсваме с магданоз.С помощта на фолиото навиваме на руло.
Можем да оставим в хладилника така както е с фолиото и да приготвим по-късно,като го завием в тестото непосредствено преди печенето.
Разгъваме бутер тестото и намазваме целия лист с леко разбито яйце.Поставяме рулото и загръщаме с тестото.
Отгоре също намазваме с яйце и правим няколко разреза,но не трябва да са дълбоки,съвсем леки.
Печем в предварително загрята фурна с на 220 градуса за 8/10 минути.Покриваме с алуминиево фолио и печем на 180градуса за 35 минути.Махаме фолиото и запичаме до златиста коричка.
Добър апетит!
Мнсполучлива рецепта и мн вкусна Аз обикновенно я правя с цяло парче месо
ОтговорИзтриване