събота, 23 април 2016 г.

ЧАСТИТЕ НА АГНЕТО

 1. Бут: това са задните крака включително седалищните части, които се продават цели или срязани наполовина – филе и заден джолан. Най-качествените агнешки бутове са постни и са идеални за печене.


  2. Плешка: предните крака които могат да се продават цели или, ако са големи, се разрязват на две половинки – същинска плешка и преден джолан. Месото е добро за печене, но е по-тлъсто от бута.


 3. Врат: тази част от агнето също е добра за печене, има хубав вкус и аромат, но трябва да се пече бавно.


  4. Вратни котлети: много популярна част от агнето, с крехко и нежно месо. Състои се от шест до осем котлета, свързани с гръбнака Препоръчително е връзките между тях да се разсекат със сатър, За да може месото да се изрязва по лесно.


  5. Филе: представлява гръбната част на агнето, наричат го още рибица. Това е може би най-качественото месо, крехко и много вкусно. Ако печете филето цяло, отново трябва да прекъснете със сатър връзките между отделните котлетчета.


 6. Ребра: това е коремната част, която може да бъде обезкостена, напълнена и направена на руло. Това месо е сравнително евтино и става вкусно, ако се пече продължително време. 



ВРЕМЕ ЗА ПЕЧЕНЕ:

При 200°С за 450 г .  

Резултат:
18 минути                                    сурово
24 минути                                    средно
28-30 минути                               готово



Няма коментари:

Публикуване на коментар