неделя, 4 септември 2016 г.

КРЕМ СУПА ОТ МОРКОВИ И ГРАХ



Продукти:
1 глава лук
10 моркова
3с.л.сушени подправки(пащърнак,зелени и червени чушки)
1л.вода 
400гр.грах от консерва
сол на вкус
и още:
крема сирене Филаделфия
кротони
чубрица

Начин на приготвяне:
Запържете в олио нарязания на ситно лук.Щом поомекне и стане прозрачен-това става след около 2 минути,добавете нарязаните моркови и пържете докато видите че олиото се оцветява в приятен оранжев цвят.Сложете сухите подправки,залейте с водата и сварете зеленчуците.
Сухите подправки купувам в пакетче и те са смесени със зелени ароматни подправки,но ако използвате пресни чушки и пащърнак,сложете малко чубрица.


Аз сварих всичко в тенджера под налягане,защото става бързо и лесно.
Грахът в консервата е сварен,затова след като го отцедих(водата я изхвърлих-нещо не я харесвам и не я добавям),го пасирах с блендера.
През това време зеленчуците вече са сварени,добавих сол на вкус и прецедих,като бульона се запазва.
Пасирах ги,смесих с граха и започнах да добавям от бульона,като продължих да пасирам и разреждам с останалия бульон до желаната гъстота. 
Кротоните приготвих като нарязах 2 филийки хляб на кубчета и запекох в сух тиган с незалепващо покритие на котлона.


Поднесох с розичка от крема сирене и ръснах щипка чубрица за повече аромат.

Добър апетит!