събота, 10 септември 2016 г.

БЪРЗИ МИНИ ПОНИЧКИ БЕЗ МАЯ



Тези понички наистина са много вкусни и изключително лесни за приготвяне.Дори за първи път да правите понички пак ще успеете да ги направите.Аз измерих продуктите с електронно кантарче и давам всичко в грамове,но дори и да не работите с такава точност,пак ще се получат.


За да са с еднакъв размер,загребвах от сместа с мерителна лъжичка за кафе,която е с вместимост 20 милилитра.От това количество получих 17 понички,така че преценете и увеличете продуктите,ако ги правите за повече хора.Поничките са засищащи и не са мазни. 



Продукти:
2яйца
70гр.захар (5супени лъжици с връх)
25гр.кисело мляко (2 равни супени лъжици)
120гр.крема сирене "Филаделфия"
2ванилии
150гр.брашно (1чаена чаша с вместимост 240мл.)
6гр.бакпулвер (1 чаена лъжица) 

олио за пържене
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
В купа смесете яйцата,захарта,киселото мляко и сиренето.Разбъркайте с миксера до гладка смес-сиренето е доста гъсто и с бъркалка по-трудно ще се разбие.Добавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията,и отново разбийте с миксера.Оставете сместа да отпочине за 15 минути.

В малка и дълбока тенджерка сипете повече олио за пържене-като за маслена баня и изчакайте да се загрее до 150/160 градуса.Аз пържих на максимална мощност на котлона - 6 степен.


Загребвайте от сместа с потопена в олио мерителна лъжичка или използвайте чаена.

Пържете до златист загар,обърнете понички и изпържете и от другата страна. 


Наредете готовите понички върху домакинска хартия да за попие мазнината.

Оставете да се охладят и поръсете с пудра захар.



Добър апетит!