Тези понички наистина са много вкусни и изключително лесни за приготвяне. Дори за първи път да правите понички пак ще успеете да ги направите. Аз измерих продуктите с електронно кантарче и давам всичко в грамове, но дори и да не работите с такава точност, пак ще се получат.
За да са с еднакъв размер, загребвах от сместа с мерителна лъжичка за кафе, която е с вместимост 20 милилитра. От това количество получих 17 понички, така че преценете и увеличете продуктите, ако ги правите за повече хора. Поничките са засищащи и не са мазни.
Продукти:
2яйца
70гр.захар (5супени лъжици с връх)
25гр.кисело мляко (2 равни супени лъжици)
120гр.крема сирене "Филаделфия"
2ванилии
150гр.брашно (1чаена чаша с вместимост 240мл.)
6гр.бакпулвер (1 чаена лъжица)
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа смесете яйцата, захарта, киселото мляко и сиренето. Разбъркайте с миксера до гладка смес - крема сиренето е доста гъсто и с бъркалка по-трудно ще се разбие. Добавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията, и отново разбийте с миксера. Оставете сместа да отпочине за 15 минути.
В малка и дълбока тенджерка сипете повече олио за пържене-като за маслена баня и изчакайте да се загрее до 150/160 градуса. Аз пържих на максимална мощност на котлона - 6 степен.
Загребвайте от сместа с потопена в олио мерителна лъжичка или използвайте чаена.
Пържете до златист загар, обърнете понички и изпържете, и от другата страна.
Наредете готовите понички върху домакинска хартия да за попие мазнината.
Оставете да се охладят и поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар