неделя, 18 септември 2016 г.

ЧУШКИ ПО СЕЛСКИ


Продукти за две порции:
6-8 чушки-зелени и червени
олио за запържване на чушките

За соса:
1 кисело мляко с по-висока масленост 
1с.л.олио
сол на вкус
черен пипер 
1 скилидка чесън
магданоз 

Начин на приготвяне:
Измиваме чушките,изчистваме ги от семето и изпичаме на парти грила.
Оставяме да се задушат в съд с капак и след като се охладят,обелваме.
Сипваме олио в тиган да се покрие дъното му и запържваме чушките накъсани надлъжно на ивици,до хубав златист загар.

В купа разбиваме млякото със супена лъжица олио и сол на вкус.Олиото помага на млякото да се разбие лесно и без бучки.Добавяме счуканата скилидка чесън,черния пипер и пресния магданоз.
В чиния сипваме от млякото,подреждаме ивичките чушки и поливаме с лъжица от олиото в което сме пържили чушките.

Чушките могат да се приготвят и с прясно мляко.В олио запържваме 1-2с.л.брашно,добавяме млякото и оставяме да поври докато се сгъсти.Овкусяваме със сол,чесън и черен пипер.




 Добър апетит!