понеделник, 5 юни 2017 г.

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ВИНЕН СОС И ПАРЧЕНЦА ТОФУ

Продукти:
4 броя свински вратни пържоли
сол и черен пипер
брашно за овалване
сух риган (чубрица)
200мл.бяло вино
100мл.вода 
червен пипер за поръсване / лют пипер

Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолите и ги поръсваме със смлян черен пипер.Овалваме ги в брашно и изчакваме то да попие в тях.Пържим в малко олио до зачервяване,като ги обръщаме и от двете страни.Ще продължим да ги готвим на котлона в широк съд с капак.Разпределяме ги,наливаме виното и водата,посоляваме още малко,добавяме мазнината от пърженето и поръсваме с риган.Затваряме с капака и задушаваме на средна степен на котлона до готовност.От брашното сосът се сгъстява и е много вкусен.Още топли ги поръсваме със червен пипер,а ако обичате по-пикантно,ръснете и лют червен пипер.
Можем да поставим пържолите в тавичка,да покрием с фолио и да приготвим във фурната.
Гарнирах пържолите с пресни зеленчуци и пържено соево сирене.


                                                ТОФУ

Приготвяне на тофу сиренето:
Нарязваме сиренето на парченца.
В широка чиния смесваме 1с.л. пчелен мед и 2с.л.соев сос-опитайте маринатата и я направете според вкуса си.
Поставяме вътре сиренето за около 30минути да се овкуси,като от време на време го обръщаме да се напои и от всички старани.
В тиган с незалепващо дъно и съвсем малко мазнина,пържим сиренето до златист загар.Подходящо е да се добави и към салати с домати,краставици,рукола.


 Добър апетит!