събота, 10 юни 2017 г.

МИШ-МАШ С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ



За миш-маша не е нужно да спазваме точни пропорции на продуктите,някой слагат повече домати,други чушки и винаги се получава вкусно.
Аз давам рецептата по която го приготвих с домашни стерилизирани зеленчуци,които пълня в буркани през лятото.

Продукти:
1 глава лук
2 буркана печени чушки-обелени
2 буркана домати-обелени
1ч.л.червен пипер
2с.л.захар
сол на вкус-1к.л
2ч.л.чубрица
бучка натрошено сирене
2 яйца

4 яйца на очи 
бучка масло-30гр.
лют червен пипер
пресен магданоз

Начин на приготвяне:
В тенджера слагаме олио,колкото да се покрие дъното и добавяме нарязаният на ситно лук,като запържваме за кратко на средна степен на котлона.Слагаме нарязаните на дребно чушки,заедно със сока който си е в буркана,похлупваме с капака и оставяме на средна мощност докато омекнат и станат кремообразни,като от време на време ги разбъркваме.


Добавяме доматите,захарта,солта,червения пипер,чубрицата и оставяме да къкри под капак докато се сгъси.


Опитваме на вкус и наблюдаваме какво се случва с нашата гозба,като не забравяме да разбъркваме по често.
Накрая слагаме натрошеното сирене,разбъркваме и изчакваме 1-2 минути да се разтопи от топлината.


Добавяме двете яйца и бъркаме да се хомогенизира сместа,за да не останат яйцата на парцали.Това разбира се не е от голямо значение,ако ги обичате така-оставете ги.
В тиган с незалепващо покритие,в много малко олио си изпържваме четири яйца на очи и ги разпределяме върху готовия миш-маш.В същия тиган слагаме бучка масло  да се разтопи,поръсваме с лют червен пипер и с лъжица разпределяме върху яйцата.
Поръсваме с пресен магданоз.


Добър апетит!