Предлагам ви една чудесна рецепта с броколи.
Нужните продукти за две порции:
1 голямо броколи
200мл. готварска сметана
синьо сирене
топено сирене (по желание)
орехи
кашкавал
4 яйца (по две за порция)
малко галета
Начин на приготвяне:
Натрошаваме орехите на едро и запичаме в сух тиган за кратко.
Изрязваме розичките с нож и ги пускаме в съд с вряща вода, в която сме добавили 1 супени лъжици олио и малко масло. Стеблата също могат да се използват, но трябва да се обелят. Варим розичките за кратко - около една, две минути, колкото да си сменят цвета и да омекнат леко.
Изваждаме с решетъчна лъжица и разпределяме в тавичка (може и в гювечета). Слагаме сметаната, нареждаме синьото и топеното сирене, парченца кашкавал и отгоре орехите.
Заливаме с разбитите яйца и поръсваме с малко галета за да получим хрупкава коричка.
Печем в загрята фурна на 160°C докато се зачерви. Не слагаме сол, защото синьото сирене и кашкавала са достатъчно солени.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар