понеделник, 11 май 2015 г.

Омлет с тиквички

Днес ви представям един изключително вкусен пролетен омлет.



Продукти за един омлет:
3яйца+2суп.лъж.прясно мляко+1суп.лъж.вода
сол
черен пипер

За плънката:
1 малка тиквичка или половин
1/2 глава лук
1/2 стрък пресен чесън
копър
сол
червен пипер
 
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета,а тиквичката настържете на ситно.


В тефлонов тиган с 1 суп.лъж.олио,запържете тиквичката докато омекне,а лука леко порозовее.Посолете и прехвърлете в чиния.Почистете тигана с домакинска хартия,оставете го да се загрее,сипете 1суп.лъж олио и изсипете яйчената смес.Отгоре разпределете тиквичките,поръсете със ситно нарязан пресен чесън и копър.


По желание може да поръсите тук-там с червен пипер.Похлюпете с капак и оставете да се запече на умерен огън.


Сервирайте със чесновия сос.



Добър апетит!