неделя, 3 май 2015 г.

Омлет


Когато се чудим какво да похапнем,ама да е вкусно и бързо да се приготви,то това е омлет.Търпи всякакви вариации или казано по друг начин - с каквото разполагаме.Много вкусно се получава,когато сложим зелени червени чушки нарязани на кубчета.Обикновено  имам нарязани и замразени във фризера,но днес се оказа,че са свършили и затова няма да слагам.Става и с печен пипер разбира се.Можем да добавим бекон или шунка,пресен лук,настърган кашкавал или сирене.

Продукти за един омлет:
3яйца
сол
1суп.лъж.вода
1суп.лъж.прясно мляко
1суп.лъж.готварска сметана (ако нямате не е задължително)
пресен магданоз

Продукти за пълнежа на омлета:
пресен лук
зелена и червена чушка
бекон (шунка)
настърган кашкавал (сирене)
чубрица

Разбиваме всички продукти за омлета в купа и изсипваме в леко намаслен тиган.Поставяме на котлона и поръсваме с продуктите,които обичаме.


Захлюпваме с капак и готвим докато се стегне омлета и получи хубав загар от долната страна.Котлона не трябва да бъде включен на най-силна степен,а на половина,защото ще прегори много бързо,като към края дори го изключваме.
Това е по приготвянето на омлета - лесно и бързо.Сгъваме на две и поднасяме със гарнитура или салата.


Добър апетит!