Продукти за един омлет:
3яйца
сол
1суп.лъж.вода
1суп.лъж.прясно мляко
1суп.лъж.готварска сметана (ако нямате не е задължително)
пресен магданоз
Продукти за пълнежа на омлета:
пресен лук
зелена и червена чушка
бекон (шунка)
настърган кашкавал (сирене)
чубрица
Разбиваме всички продукти за омлета в купа и изсипваме в леко намаслен тиган.Поставяме на котлона и поръсваме с продуктите,които обичаме.
Захлюпваме с капак и готвим докато се стегне омлета и получи хубав загар от долната страна.Котлона не трябва да бъде включен на най-силна степен,а на половина,защото ще прегори много бързо,като към края дори го изключваме.
Това е по приготвянето на омлета - лесно и бързо.Сгъваме на две и поднасяме със гарнитура или салата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар