Необходими продукти:
1 консерва подсладено кондензирано мляко(380мл)
200 гр. разтопен бял шоколад
100 гр. меко масло
10-12 натрошени вафлени кори (от фунийки за сладолед)
70 броя цели печени лешници
За овалване:
180 гр. кокосови стърготини
Начин на
приготвяне:
Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото.
Дърпаме съда от котлона, прибавяме кондензираното мляко и разбиваме с телена бъркалка, докато маслото се поеме хубаво.
Натрошаваме вафлените кофички на по-едро и ги добавяме към сместа.
Трябва да получим гъста смес. Ако ни се вижда, че е рядка,
можем да добавим още малко вафлени корички или кокосови стърготини. Слагаме в хладилника да престои няколко часа, докато стегне.
С
ръце гребваме от охладената смес, правим топче, в което поставяме по
един лешник и овалваме в кокосови стърготини.
Така както по ръцете си имаме полепнал кокос, гребваме отново от сместа и продължаваме докато свърши.
От тази доза излизат около 60-70 броя.
Подреждаме в хартийки за бонбони и прибираме в хладилника, най-добре за една нощ.
Добър апетит!
Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото.
Дърпаме съда от котлона, прибавяме кондензираното мляко и разбиваме с телена бъркалка, докато маслото се поеме хубаво.
Натрошаваме вафлените кофички на по-едро и ги добавяме към сместа.
Трябва да получим гъста смес. Ако ни се вижда, че е рядка,
можем да добавим още малко вафлени корички или кокосови стърготини. Слагаме в хладилника да престои няколко часа, докато стегне.
Така както по ръцете си имаме полепнал кокос, гребваме отново от сместа и продължаваме докато свърши.
От тази доза излизат около 60-70 броя.
Подреждаме в хартийки за бонбони и прибираме в хладилника, най-добре за една нощ.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар