събота, 20 декември 2014 г.

БОНБОНИ "РАФАЕЛО"




Необходими продукти:   

1 консерва подсладено кондензирано мляко(380мл)
200 гр. разтопен бял шоколад
100 гр. меко масло
10 натрошени вафлени кори  (от фунийки за сладолед)
 

100 гр. цели печени лешници
 








За овалване:

180 гр. кокосови стърготини


Начин на приготвяне: 

Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото. 






Дърпаме от котлона , прибавяме кондензираното мляко и разбиваме с телена бъркалка ,докато маслото се поеме хубаво. 





Натрошаваме вафлените кофички на по-едро и ги добавяме.Аз използвах 10 броя.





Трябва да получим гъста смес.Слагаме в хладилника да престои няколко часа, докато стегне. 






С ръце гребваме от охладената смес, правим топче , в което поставяме по един лешник  и овалваме в кокосови стърготини.Така както по ръцете си имаме полепнал кокос, гребваме отново от сместа и продължаваме докато свърши . От тази доза излизат около 60-70 броя, зависи от големината все пак.






*Ако сместа ни се вижда рядка след като сме добавили вафлените корички , можем да прибавим и  кокосови стърготини.






Подреждаме в хартийки за бонбони и прибираме в хладилника. Най-добре за една нощ.

Добър апетит!