събота, 20 декември 2014 г.

БОНБОНИ "РАФАЕЛО"


Необходими продукти:  
1 консерва подсладено кондензирано мляко(380мл)
200 гр. разтопен бял шоколад
100 гр. меко масло
10-12 натрошени вафлени кори (от фунийки за сладолед)

70 броя цели печени лешници 


За овалване:
180 гр. кокосови стърготини


Начин на приготвяне:   
Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото.


Дърпаме съда от котлона, прибавяме кондензираното мляко и разбиваме с телена бъркалка, докато маслото се поеме хубаво.


Натрошаваме вафлените кофички на по-едро и ги добавяме към сместа.


Трябва да получим гъста смес. Ако сместа ни се вижда рядка,
можем да добавим още малко вафлени корички или кокосови стърготини. Слагаме в хладилника да престои няколко часа, докато стегне.
С ръце гребваме от охладената смес, правим топче, в което поставяме по един лешник и овалваме в кокосови стърготини.
Така както по ръцете си имаме полепнал кокос, гребваме отново от сместа и продължаваме докато свърши.
От тази доза излизат около 60-70 броя.


Подреждаме в хартийки за бонбони и прибираме в хладилника, най-добре за една нощ.


Добър апетит!