събота, 13 декември 2014 г.

МАСЛИНИ С ОРИЗ






Продукти:

50 мл.зехтин

1 морков

1 глава лук

30 мл.олио

300гр.ориз ( 1 купичка от дуралекс )

5 стръка дръжки от магданоз

150гр. изчистени от костилките маслини

1 суп.лъж. пикантина (Пикантина зеленчукова за супи и ястия )

1 пресен домат
 

Приготвяне:


Настъргваме моркова на ситно и го запържваме в зехтина , докато се оцвети мазнината в оранжево. 


Добавяме лука и пържим още малко.


Щом омекне слагаме ориза ,който сме измили хубаво, докато водата стане прозрачна. Добавяме олиото и пържим още малко(ориза  обича мазнинка). 

Овкусяваме с пикантината, слагаме  дръжките от магданоз нарязани на ситно , маслините и водата.

Количеството на водата е според  указанието на ориза. Аз използвах „Крина“ и водата е две купички (1 : 2).



Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 мин. 
Изваждаме и отгоре нареждаме нарязаният на филийки домат. Може да използваме и  от буркан.  


Допичаме до готовност – около 20 мин.



Поръсваме с магданоз и черен пипер , и бон апетит !