Продукти:
50 мл.зехтин
1 морков
1 глава лук
30 мл.олио
300гр.ориз ( 1 купичка от дуралекс )
5 стръка дръжки от магданоз
150гр. изчистени от костилките маслини
1 суп.лъж. пикантина (Пикантина зеленчукова за супи и ястия )
1 пресен домат
Приготвяне:
Настъргваме моркова на ситно и го запържваме в зехтина , докато
се оцвети мазнината в оранжево.
Добавяме лука и пържим още малко.
Щом омекне
слагаме ориза ,който сме измили хубаво, докато водата стане прозрачна. Добавяме
олиото и пържим още малко(ориза обича
мазнинка).
Овкусяваме с пикантината, слагаме дръжките от магданоз нарязани на ситно , маслините и водата.
Количеството на водата е според указанието на ориза. Аз използвах „Крина“ и водата
е две купички (1 : 2).
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10
мин.
Изваждаме и отгоре нареждаме нарязаният на филийки домат. Може да
използваме и от буркан.
Допичаме до готовност – около 20 мин.
Поръсваме с магданоз и черен пипер , и бон апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар