петък, 20 февруари 2015 г.

КЕКС БАНИЦА



Една много вкусна баница,която се приготвя бързо и лесно.Чудесна закуска за сутрин в почивния ден,както и за късния следобед,с която можем да заместим вечерята.Рецептата,от която се вдъхнових,открих  ТУК.

  • Използвах кори на "Белла"
  • Добавих кафена лъжичка пикантина ,защото с чаена ми идва доста солено
  • Формата е с размери 30см. / 11см.
  • Намазах домакинска хартия с масло и поръсих с галета , с която застлах формата
  • Фурната  загрях  предварително на 170 градуса
  • Изпекох с  долен и горен реотан + вентилатор
Нужните продукти:

3 яйца
60мл.олио
150 мл.прясно мляко
2 суп.лъж. брашно (25 гр.) + 1 бакпулвер
1каф.лъж. пикантина за супи
щипка черен пипер
250гр.общо  настърган кашкавал и сирене
300гр.кори за баница
сусам и маково семе за поръсване

масло за намазване  и галета

Начин на приготвяне:

В купа смесваме яйцата,олиото,прясното мляко,брашното с бакпулвера и подправките.Разбиваме за малко с миксер,колкото да се смесят продуктите и брашното да не остане на бучки. Добавяме настърганите кашкавал и сирене.



Корите както са руло режем на ленти.Разпръскваме ги така,че да се отделят една от друга и добавяме на части  към сместа,като разбъркваме при всяко добавяне. Не трябва да има топки смес,а всичко да се поеме добре.





Изсипваме във застланата с хартия форма и поръсваме със сусам и маково семе.


Печем в нагрята фурна на 170градуса до зачервяване.








Добър апетит!