Една много вкусна баница, която е чудесна закуска за почивния ден, както и за късния следобед.
- Използвах кори на "Белла"
- Добавих кафена лъжичка пикантина
- Формата е с размери 30см. / 11см.
- Намазах домакинска хартия с масло, поръсих с галета и застлах формата
- Фурната загрях предварително на 170 градуса
- Изпекох с долен и горен нагревател + вентилатор
3 яйца
60мл. олио
150мл. прясно мляко
2 супени лъжици брашно (25гр.) + 1 бакпулвер
1 кафена лъжичка пикантина за супи
щипка черен пипер
настърган кашкавал и сирене - общо 250гр.
300гр. кори за баница
сусамово и маково семе за поръсване
масло за намазване и галета
Начин на приготвяне:
В купа смесваме яйцата, олиото, прясното мляко, брашното с бакпулвера и подправките. Разбиваме за малко с миксер, колкото да се смесят продуктите и брашното да не остане на бучки. Добавяме настърганите кашкавал и сирене.
Корите, както са навити на руло ги нарязваме на ленти. Разпръскваме ги така, че да се отделят една от друга и добавяме на части към сместа, като разбъркваме при всяко добавяне. Не трябва да има топки смес, а всичко да се поеме добре.
Изсипваме в застланата с хартия форма и поръсваме със сусамово и маково семе.
Печем в нагрята фурна на 170°C до зачервяване.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар