Продукти за блата:
3 яйца
150гр.захар
180гр.смлени орехи
20гр.смлени бисквити
За крема:
200 мл.сладкарска сметана ( аз използвах Hopla)
1/2 консерва Дулсе де лече
1 желатин
За глазурата:
1 шоколад ( аз използвах Milka Extra Cocoa)
60мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
Разбиваме белтъците с половината захар на сняг.
Жълтъците с останалата захар разбиваме на пухкав крем.Най-лесно става когато сложим купата в която са жълтъците и захарта на водна баня, като водата не трябва да завира , а да е топла.
Към разбитите жълтъци добавяме орехите, бисквитите и белтъците. Разбъркваме добре и изсипваме в откопчаваща се форма ,застлана с готварска хартия.
Печем в предварително нагрята фурна до 150 градуса ,а щом сложим блата увеличаваме на 180градуса.
Оставяме да се охлади и обръщаме блата върху тортена чиния с горната част на долу.
Кремът приготвяме като смесваме разбитата сметаната с карамеленото мляко и добавим желатина ,който сме разредили с малко вода и разтворили на водна баня. Желатинът не трябва да завира!
Нанасяме крема върху блата и поставяме в хладилника да стегне.
За глазурата начупваме шоколада на малки парченца и разтопяваме на водна баня.Прибавяме сметаната и дърпаме от котлона, като бъркаме с лъжица докато се смесят добре.Студената сметана веднага отнема топлината на шоколада и нанасяме небрежно върху карамеленият крем на тортата.
Оставяме в хладилника да се доохлади.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар