1 кг.свинска кайма
1 яйце
3 филийки сух хляб
1 суп.лъж.чубрица
2 ч.лъж. смлян кимион
1 ч.лъж.сол
1ч.лъж.черен пипер
пресен магданоз по желание
За плънката:
5 сварени яйца
кислели краставички
3 сварени моркова
5 триъгълничета топено сирене
галета за поръсване
Хлябът накисваме в студена вода и изстискваме леко. Омесваме каймата с яйцето и подправките.Можем да направим няколко малки рула (за една порция) като във всяко сложим по едно яйце или едно голямо , което после разрязваме на филийки.
На домакинска хартия поръсваме галета. Върху нея слагаме каймата, разстиламе я на тънко и нареждаме яйцето, което можем да разполовим, моркова на дълги лентички краставичките и топеното сирене. Загръщаме като си помагаме с хартията, овалваме в галета. Подреждаме в тавичка, поливаме с тънка струйка олио и печем на 170 градуса до зачервяване.По желание към края на печенето поръсваме с настърган кашкавал.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар