вторник, 29 март 2016 г.

ЧИЙЗ МУС С МАНГО


Продукти:

1 пакетче желатин-10гр.
35мл.вода

175гр.крема сирене "Филаделфия"
500гр.кисело мляко (може 250гр.кисело мляко и 250гр.заквасена сметана)
160гр.кондензирано мляко 

1бр.манго


Начин на работа:

Смесваме във висока купа (за да не пръска) сиренето,киселото и кондензирано мляко.Разбиваме за кратко с миксера,колкото да се смеси хубаво муса.

В чашка наливаме 35мл.студена вода и изсипваме желатина.Разбъркваме с лъжица и оставяме да набъбне.
Слагаме в друг съд гореща вода (аз използвам,термоканата за да затопля водата - в случая върши чудесна работа) и поставяме чашката вътре,като изчакваме желатина да се разтвори и втечни.Може да разбъркаме един,два пъти.


Добавяме течния желатин към муса,разбъркваме с миксера за 2 секунди и разпределяме в чаши.
Поставяме в хладилника да се стегне.

 Аранжираме с тънки резенчета манго.



Добър апетит!