вторник, 8 март 2016 г.

ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ



Продукти за блата:
300гр.чаени бисквити
150гр.масло

Продукти за първия крем:
500гр.сирене "Рикота"
125гр.крема сирене "Филаделфия"
300гр.захар

Продукти а втория крем:
6яйца
300гр.заквасена сметана
40гр.нишесте ванилия
1ванилия
настъргана кора на 1 лимон

За ягодовото желе:
Конфитюр от ягоди 
1пакетче желатин
6с.л.вода

Начин на приготвяне: 
Смиламе бисквитите в блендер и ги смесваме с разтопеното на водна баня масло.Покриваме тавичка с диаметър 26/28см. с готварска хартия,изсипваме сместа и притискаме хубаво с лъжица.



 С миксер разбиваме продуктите за първия крем.


За втория крем разбиваме яйцата за кратко,добавяме останалите съставки и бием с миксера до получаване на гладък крем без бучки.


В дълбока купа смесваме двата крема.

По желание можем да отделим 200гр. от него и да разбъркаме с  леко пасирани пресни ягоди. 

Върху блата от бисквити изсипва ягодовия крем,а върху него  белия крем.

Печем в загрята фурна на 150 градуса за 45/50мин.Внимаваме да не препечем,крема трябва леко да пружинира.
Оставяме да се охлади.

 В чашка заливаме желатина с водата и оставяме да набъбне.
Слагаме конфитюра на водна баня леко да се затопли.
Набъбналият желатин държим над повърхността на водната баня,докато се втечни (чашката не трябва да опира топлата вода) и прибавяме към конфитюра.
Заливаме чийзкейка и слагаме в хладилника за няколко часа.
(Моят желатинов слой малко се разтече,защото не изчаках да стегне достатъчно).

Преди поднасяне сервираме с пресни ягоди.


Добър апетит!