6 белтъка
300гр.захар
185гр.масло
195гр.брашно
180гр.смлени на едро орехи
За крема:
6 жълтъка
150гр.захар
ванилия
За поръсване:
Настърган шоколад
*Може да си приготвим шоколадов ганаш,с който да залеем студения сладкиш.
*Аз изчаках леко да се охлади и поръсих с шоколадови стърготини,които нежно се разтопиха.
Разбиваме белтъците със захарта на пухкав крем,добавяме мекото масло като разбиваме още малко докато се усвои,брашното заедно с орехите и разбъркваме с бъркалките при изключен миксер.Получаваме леко гъсто тесто.
Заглаждаме сместа добре и печем в загрята фурна на 170 градуса за 20 минути.Не трябва да препичаме,блата трябва да остане пухкав.За всеки случа проверяваме по познатия начин-до суха клечка.
Докато се извършва печенето,разбиваме жълтъците със захарта на крем.
Щом блата е изпечен,изваждаме го от фурната,изсипваме отгоре яйчения крем и връщаме отново във фурната.Запичаме около 5мин.до бледо розов цвят.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар