сряда, 9 март 2016 г.

МЛЕЧНО РЕВАНЕ С КРЕМ "РАФАЕЛО"


Изключително лек и фин сладкиш,който се приготвя толкова лесно.Благодаря на Люси за рецептата и вдъхновението,което ме завладя,щом видях нейните разкошни снимки.

Аз изтеглих продуктите,затова ги давам в грамове.Промяната,която направих е,че в крема добавих бял шоколад,а към сметаната-малко стабилизатор. 

Продукти за блата:
4яйца
200гр.захар
150гр.брашно
1бакпулвер
1ванилия

За заливката:
600мл.прясно мляко
100гр.захар

За крема:
750мл.прясно мляко 
100гр.захар
60гр.натурално царевично нишесте
30гр.бял шоколад*
180гр.сладкарска сметана
3гр.стабилизатор за сметана


*Забележка:
Ако увеличим количеството шоколад,трябва да намалим захарта,за да не стане крема много сладък.

За поръсване:
150гр.кокосови стърготини


Начин на работа:

Най-напред се заемаме със заливката,като загряваме прясното мляко,добавяме захарта и бъркаме докато се разтвори.Оставяме да се охлади.

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем,добавяме брашното смесено с бакпулвера и разбиваме с миксера за кратко.


Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка с размер 33/23см.
Аз пеках на 160градуса с горно и долно печене + вентилатор за 20 минути.
Надупчваме с дървено шишче топлия блат и го оставяме да се охлади.


Заливаме студен блат със студеното мляко.Блатът е тип пандишпан и поема цялото количество. 


Крема приготвяме като разтваряме нишестето в част от млякото,а останалото количество слагаме да заври.Добавяме захарта и щом се стопи,сипваме нишестето.Намаляваме силата на котлона и бъркаме постоянно докато се сгъсти.Дърпаме от котлона и слагаме парченцата шоколад.Оставяме крема да се охлади напълно,като от време на време го разбъркваме.


Разбиваме сметаната заедно със стабилизатора на гъст крем и я смесваме със студения крем.Можем да разбием с миксера за да се смесят добре двата крема и получим хубав и гладък крем.



Намазваме блата и оставяме в хладилника за няколко часа,да стегне крема.
Поръсваме с кокосови стърготини.








 Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар