неделя, 20 март 2016 г.

БИСКВИТЕН СЛАДКИШ "МОЗАЙКА" С БАДЕМИ И ШОКОЛАД





Пролет е!Природата се преражда отново.Нека и ние човеците да заобичаме себе си повече,да усмихнем душата си,да излезем навън и да подарим доброта и усмивки.Да наелектризираме въздуха с положителна енергия,за да могат да се заредят с нея всички.


Днес направих един сладкиш с бисквити,слепени с плодово масло,обвити в смлени бадеми и поляти с шоколад.Нали шоколада също ни прави по-щастливи.Та затова се спрях на тази семпла рецепта,която направих с леки промени.




Продукти:
8бр.бисквити "Закуска" -обикновени
8бр.бисквити "Закуска" - с какао
150гр.краве масло
130гр.сладко-по избор (аз използвах ягоди)
8с.л.смлени бадеми

1ч.ч.прясно мляко
100гр.смлени бадеми - за поръсване

За заливката:
100гр.течна сладкарска сметана 
100гр.черен шоколад



Начин на работа:
Разбиваме маслото и сладкото с миксер.Добавяме 8с.л.от смлените ядки и разбъркваме крема.
Върху свежо фолио редим бисквитите,като топваме всяка в прясното мляко за кратко.Намазваме с крема и редим една върху друга.Слагаме ги да легнат и измазваме отстрани и отгоре с останалия крем.Увиваме във фолиото и поставяме в хладилника за няколко часа,а най-добре за цяла нощ.




След като кремът е стегнал достатъчно,овалваме сладкиша в смлени бадеми и покриваме със заливката.Режем под ъгъл (леко по диагонал).




За целта слагаме на водна баня сметаната да се загрее,добавяме начупения шоколад и бъркаме докато се разтопи напълно.Веднага заливаме,защото крема бързо се сгъстява и трудно ще разнесем.

 


Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар