понеделник, 7 март 2016 г.

Свински котлети (пържоли)

Тези котлети са най-крехките, сочни, направо топящи се в устата и с много  вкусно сосче, което се получава след изпичането им. Не е нужна марината, вземаме от магазина и веднага приготвяме. Няма начин щом ги опитате и да не ви станат  любими. Приготвят се изключително лесно и бързо.

Продукти:
4бр.котлети (пържоли)
малко сол 
смлян черен пипер
брашно за овалване
олио за пържене
1с.л.пикантина (за супи и ястия) или само сол
вода + бяло вино
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
Посолявме леко котлетите, поръсваме със смлян черен пипер и начукваме леко. В рецептата имаме пикантина, а тя съдържа сол, затова трябва да внимаваме да не ги пресолим. Овалваме ги в брашно и оставяме настрани да попие брашното.
В съд с незалепващо дъно слагаме малко олио (аз използвам тенджера, защото печката по-малко се цапа, отколкото като използваме тиган) и пържим на силен огън за кратко, колкото котлетите да получат лек загар.

Поръсваме дъното на тавичка със сол или пикантина и нареждаме котлетите.
Сипваме водата и виното, не трябва да покрива месото, разтръскваме тавичката за да се разтвори пикантината, добавяме мазнината от пърженето и покриваме с алуминиево фолио.
Печем в загрята фурна с горно и долно печене + вентилатор на 170°С за 1час, след което намаляваме на 150°С за още 15-20 минути.
След като са готови в тавичката трябва да остане сосче, което е много вкусно. 
Поръсваме топлите котлети с червен пипер и поднасяме с любимата си салата.
По желание можем да добавим картофи нарязани на едро, но тогава трябва да увеличим количеството на водата и пикантината.


Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар