понеделник, 7 март 2016 г.

КОТЛЕТИ-НАЙ КРЕХКИТЕ И СОЧНИ


Тези котлети са най-крехките,сочни,направо топящи се в устата и с много  вкусно сосче,което се получава след изпичането им.Не е нужна марината,вземаме от магазина и веднага приготвяме.Няма начин щом ги опитате и да не станат  любимите ви.Приготвят се изключително лесно и бързо.

Продукти:
4бр.котлети (пържоли)
малко сол 
смлян черен пипер
брашно за овалване
олио за пържене
1с.л.пикантина (за супи и ястия)
вода 

червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
Посолявме леко котлетите и поръсваме със смлян черен пипер.В рецептата имаме пикантина,а тя съдържа сол,затова трябва да внимаваме да не ги пресолим.Овалваме ги в брашно и оставяме настрани да попие брашното.
В съд с незалепващо дъно слагаме малко олио (аз използвам тенджера,защото печката по-малко се цапа,отколкото като използваме тиган) и пържим на силен огън за кратко,колкото котлетите да получат лек загар.

Поръсваме дъното на тавичка с пикантината и нареждаме котлетите.
Сипваме вода,не трябва да покрива месото,разтръскваме тавичката за да се разтвори пикантината,добавяме мазнината от пърженето и покриваме с алуминиево фолио.
Печем в загрята фурна с горно и долно печене +вентилатор на 170градуса за 1час,след което намаляваме на 150градуса за още 20/30минути.
Хубаво е да проверим котлетите след като минат 20-те минути,защото всяка печка е различна.След като са готови в тавичката трябва да остане сосче,което е много вкусно. 

Поръсваме топлите котлети с червен пипер и поднасяме с любимата си салата.

По желание можем да добавим картофи нарязани на едро,но тогава трябва да увеличим количеството вода и пикантина.Добър апетит!